anecfideus

Ànec amb fideus

Per ser fidel a la realitat concreta del dia que vaig fer aquest plat, he de dir que la recepta s´hauria de titular “fideus amb ànec”, bàsicament perquè això és el que vaig fer…seguint  la recepta i posant una quarta part de l´ànec que teòricament havia de posar (perquè ho vaig servir com a primer plat i no com a plat únic)…però la mateixa quantitat de fideus. De qualsevol manera és un plat bonísim!

Ingredients (6 px):

1 ànec tallat a octaus

fideus gruixuts (jo en vaig utilitzar de prims…)

2 cebes

5 tomàquets madurs

3 grans d´all

uns brins de safrà

20 gr d´ametlles torrades

sal i pebre

1 litre de brou de carn aprox (potser litre i mig)

Sofregim l´ànec en una cassola i el reservem. Fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet a la mateixa olla (i amb el mateix oli/greix de l´ànec) i un cop el tenim ben concentrat afegim de nou els trossos d´ànec, mullem amb el brou (no tot, fins que cobreixi) i ho deixem coure entre mitja hora i tres quarts…o fins que quedi ben estovat i s´hagi consumit el brou (bé, això és el que vaig fer jo). Afegiu els fideus, més brou i deixeu coure el temps que faci falta per coure els fideus (dependrà de si els heu agafat prims o gruixuts bàsicament), tirant-hi la picada feta amb les ametlles, els alls i el safrà cap al final de la cocció. Rectifiqueu de sal, poseu pebre recén mòlt i a menjar-s´ho, que està boníssim!

0 respostes a “Ànec amb fideus”

Deixa un comentari