Anec amb peres

Això són paraules majors de la cuina catalana, je je. Quí no ha vist a la carta aquest plat, sobretot en els restaurants més tradicionals? Fa força temps en vaig menjar al Mas Pou de Palausator i si t´agrada la combinació de dolç i salat, de caça/aviram amb fruita és un dels plats espectaculars de veritat que es poden menjar. Calòric, sí, greixós, també…però boníssim, i no cal precisament menjar-ne cada dia!

Ingredients (4 px):

1 ànec tallat a trossos

4 peres blanquilles

1 ceba

2 pastanagues

1 porro

4 tomàquets madurs

farigola

1 fulla de llorer

llard

25 gr de farina

2 grans d´all

1 carquinyoli

ametlles torrades

anis sec

moscatell

1/2 got de vi blanc

10 gr de ginebrons

sal i pebre

Salpebrem i enfarinem l´ànec, i el rostim amb llard en una cassola. Enretirem l´ànec i hi afegim les cebes, les pastanagues, el porro i les herbes. Ho deixem sofregir una mica i tot seguit hi tirem els tomàquets pelats i tallats a daus sense llavors. Quan tingui ja pinta de bon sofregit ho mullem amb el vi, deixem reduïr, posem la farina i els ginebrons, remenem i mullem de nou però ara amb aigua, uns dos litres. Quan arrenqui el bull hi afegim l´ànec, i ho deixem coure fins que sigui tou. Mentrestant bullim les peres, pelades i tallades per la meitat.

Quan ja estigui l`ànec (amb la calma, hora ben llarga…) l´enretirem i passem la salsa pel xinès, la posem de nou al foc i deixem reduïr fins que tingui una bona textura.

Aprofitem aquesta estona per fer la picada amb l´all, el carquinyoli, les ametlles i ens ajudem del moscatell i de l´anís per deixatar-la. La tirem a la salsa amb les peres, ja bullides, i l´ànec, deixant-ho coure tot uns deu minuts més…

Jo em vaig saltar lo de reduïr la salsa sense l´ànec a dins i ho hauria d´haver fet…em va quedar massa líquida…coses d´anar amb pressa…amb aquest tipus de cuina…mai!

ñ

Deixa un comentari