anecmoixal4

Anec amb vi negre, moixernons i albergínies

Recepta super calòrica, ja ja, i bona però que bona de veritat…si us agrada l´ànec, clar, que està boníssim!

Ingredients (4 px):

1 anec tallat a octaus

oli

llard

2 tomàquets madurs

2 grans d´all

una tira de cansalada viada

1 got de vi negre

brou de carn

un grapat de farina

1 grapat de moixernons secs

1 albergínia

pa ratllat

1 ou

picada: alls, ametlles, avellanes, pa torrat o galeta, vi negre

Començarem posant una cassola al foc amb llard i oli (potser amb una de les dues coses ja n´hi ha prou…) per enrossir els talls d´ànec (jo, com que èrem tres a dinar no vaig posar tot l´ànec sencer) i els reservarem quan estiguin.

A continuació farem un sofregit a la mateixa olla amb la ceba, dos grans d´all, la cansalada viada tallada petita i quan la ceba sigui rossa amb els tomàquets tallats petits, sense pell ni llavors. Mentrestant haurem posat els moixernons en remull…

Quan els bolets estiguin a punt els afegim al sofregit juntament amb els talls d´ànec i el vi negre, deixant reduir uns minuts. Espolsem amb la farina, la deixem coure una mica i mullem amb el brou de carn (o amb aigua)…fins a cobrir-ho. Es cou durant una hora, enretirant l´escuma de tan en quan. Aprofitem aquesta estona per tallar les albergínies a tires, escaldar-les breument i després les passem per ou batut i pa ratllat.

Fem una picada amb un o dos grans d´all i unes quantes ametlles i avellanes, juntament amb una galeta “maria”, deixatant-la amb una mica de vi negre i tirant-la a la cassola quan quedi poca estona per estar a punt l´ànec, moment on hi afegirem les alberginies que haurem fregit prèviament.

Deixa un comentari