arrosbacallà

Arròs amb bacallà

Boníssim però que boníssim de veritat, tot i que vaig obviar alguns dels ingredients que posa en la recepta del llibre perquè…bé..cal posar-hi col-i-flor a un meravellós arròs amb bacallà? No, oi? Bé, si a algú li agrada que ho faci, ja ja…

Ingredients (6 px):

bacallà 600 gr (jo la veritat crec que amb 400 n´hi ha prou)

500 gr arròs (jo, la veritat, ho faig a ull…vaja, ho fà sempre l´Anna)

1 tros del cor de la col-i-flor (opcional…)

100 gr de pèsols (opcional…des del meu punt de vista, es clar)

2 pebrots verds

3 carxofes

2 cebes petites

4 tomàquets madurs

2 grans d´all

30 gr d´ametlles

uns brins de safrà

Sofregirem primer la ceba, tallada a làmines, i tot seguit hi afegirem els tomàquets (tallats a daus, sense pell ni llavors), els pebrots i les carxofes (podeu utilitzar-ne de congelades…). Deixem concentrar bé el sofregit, tirem l´arròs, donem unes quantes voltes i finalment ho mullem amb aigua bullent. Si voleu posar-hi pèsols i col-i-flor ara és el moment també. El bacallà jo el vaig tallar a daus grossos i el vaig posar a la meitat de cocció de l´arròs, vaja, al cap d´uns deus minuts, i cinc abans d´acabar la cocció hi tirem la picada feta amb les ametlles, el safrà i els alls, i la deixatem (disolem) amb l´aigua de la cocció.

Va quedar boníssim, super recomenat!

Deixa un comentari