Arròs especiat amb albergínies i iogur

Boníssima recepta amb una gran combinació d´arròs especiat i albergínia francament bona i que, a més a més, és vegetariana, quasibé vegana de fet (sense el iogurt llavors). Vaja, per tots els públics.

Ingredients:

Per a l´arròs:

300 gr d´arròs basmati

2 cebes mitjanes

1 gra d´all

Cardamom

1 cullerada de llavors de cilantre

1/2 culleradeta de curri

2 cullerades de cúrcuma

2 bitxos

 

Per a les albergínies:

2 albergínies grosses

2 grans d´all

2 culleradetes de gingebre fresc picat finet

2 tomàquets de pera madurets

2 filets d´anxova

2 bitxos vermells i frescs

2 cullerades de salsa de soja

2 cullerades de vinagre vermell

2 cullerades de vinagre d´arròs o de poma

150 gr de sucre roig

oli

 

Per a l´emplatat: cilantre fresc picat, iogur grec

 

Comencem amb la ceba,  picant-la i sofregint-la en una cassola que pugui anar al forn amb all i oli. Hi afegim al cap de pocs minuts el cardamom, les llavors de cilantre, , la cúrcuma, el curry, els bitxos i ho salem. Ho sofregim bé, incorporem l´arròs, el barregem bé i ho mullem amb uns 600 ml d´aigua. Tapem amb paper d´alumini i després amb la pròpia tapa de la cassola i ho enfornem 25 minuts a 180 graus.

Mentrestant tallem les albergínies a bastons gruixuts i les fem al vapor fins que estiguin ben tendres. Triturem el tomàquet amb les guindilles, el vinagre, les anxoves i un gra d´all. Posem el sucre en una paella fins que es comenci a fondre i hi afegim la barreja anteriorment triturada, tot deixant que s´espessi fins a formar una mena de melmelada.

En una altra paella sofregim un gra d´all amb el gingebre picat. Hi afegim les albergínies, la “melmelada” (o sofregit…), la salsa de soja i el vinagre d´arròs o de poma i quant hagi espessat ho retirem del foc.

Abans de servir-ho barregem l´arròs amb una mica de suc de llimona i ho presentem amb el iogurt i el cilantre per sobre. Super bo!

IMG_8069

Deixa un comentari