Arròs melòs amb bledes

Arròs amb bledes? Perdó? Es una broma? Doncs no, tot i que la primera vegada que vaig fer un repàs a les receptes del llibre no m´hi vaig aturar precisament. I, tu, és un arròs excel.lent, senzill i sorprenent. Super, super bo!

Ingredients:

4 mides d´un bon arròs, bomba si pot ser

1/2 kilo de bledes (sense els troncs)

1 litre de brou de pollastre o de verdures (millor de pollastre, però si sou vegetarians doncs…)

1 ceba

2 dents d´all

100 ml de vi blanc

la polpa d´un pebrot xoricero petit/mitjà

pebre vermell

sal i pebre

Farem primer un sofregit amb la ceba i els alls, hi afegirem la polpa del pebrot (remullat un mínim de dues hores prèviament) i una mica de pebre vermell i l´arròs. Ho sofregirem una miqueta més i ho mullarem amb el vi blanc.

arrosbledes1

Quan s´hagi evaporat, uns pocs minuts són suficients, hi afegirem les bledes tallades a trossos petits sense els troncs (els podeu guardar com a entrants, bullits i posteriorment arrabossats, són boníssims!), remenem una mica i tot seguit mullem amb el brou. Deixem coure a foc més aviat alt durant 15-20 minuts, remenant de tan en quan a fi que lá rròs deixi anar el seu midó i ens quedi força melòs.

arrosbledes2

Com deia, super bo, molt gustós!!! Això sí, el brou que sigui casolà i si pot ser de gallina, doncs millor. I naturalment, les bledes ben fresques, i si son ecològiques o d´un hort de confiança doncs encara millor!

0 thoughts on “Arròs melòs amb bledes”

Respon a noemozica Cancel·la les respostes