Bacallà a la crema de mel i espinacs

Abans de fixar-me bé en com s´havia d´elaborar aquesta recepta m´havia fet la idea que era una crema d´espinacs i mel…i al llegir-la vaig veure que no, que era una crema de mel i els espinacs anaven apart, una cosa a sobre de l´altra…em sonava extrany, així que vaig decidir barrejar-ho tot i va quedar super bo, però s´ha d´anar en compte amb la mel i posar-ne la mida justa i adequada a cada paladar ja que pot quedar massa dolç.

Ingredients (6 persones):

6 talls d´entre 100 i 150 grams cadascun

100 grams de farina

1/4 de litre de nata líquida

2 tassetes de mel

1/2 kilo d´espinacs

1 dl d´oli

50 gr de formatge ratllat sec

1 fulla de llorer

nou moscada

sal

En una cassola col.loqueu el bacallà cobert amb aigua freda i una fulla de llorer. Quan estigui apunt d´arrancar el bull l´aparteu del foc i en uns pocs minuts treieu el bacalà i el deixeu escórrer. Posem en una altra cassola oli, i quan sigui calent hi afegim la farina, deixatant-la amb un batedor (amb les varilles). De mica en mica hi afegim 3/4 de litre de l´aigua de coure el bacallà, així com la nata líquida i la mel, deixant que arranqui el bull i afegint-hi una mica de nou moscada fins que tingui la textura desitjada. Jo en aquest moment hi vaig afegir els espinacs…

En una plata d´anar al forn, en una cassola de terissa o semblant posem primer una capa de la crema de mel, a sobre els espinacs i a sobre dels espinacs el bacallà. Ho cobrim amb la resta de la crema de mel, escampem el formatge ratllat per sobre i ho posem a gratinar (jo vaig fer un mix de la crema de mel amb els espinacs i a sobre el bacallà, coronat amb el formatge ratllat).

Super bo, però pregunteu abans a la resta de comensals si els agraden els plats amb mel!

0 thoughts on “Bacallà a la crema de mel i espinacs”

  1. M’ha agradat molt la teva modificació de la recepta original, ja que no parla quan hem d’afegir la farina i a casa ens ha quedat la salsa líquida.

    La proxima vegada ho farém com ho comentes tu, que de segur que queda millor.

    Felicitats pel blog.

Deixa un comentari