bacallallauna

Bacallà a la llauna

Un dels bacallans més clàssics i que avui en dia la majoria de vegades no es deu preparar en una “llauna”, almenys el casolà, ja que de “llaunes” noves de trinca ja quasi no en trobes. De fet es podria canviar el nom pel de “bacallà al pebre vermell” però…perdria gran part del seu encant!

Ingredients:

4 talls de penca o morro de bacallà d´uns 150 gr aprox

4 grans d´all

pebre vermell a discreció

1 got de vi blanc sec

oli

julivert (opcional)

farina

Enfarinem i fregim el bacallà en una cassola amb força oli. Quan estigui el posem bé en una llauna (si en tenim) bé en una cassola de fang que pugui anar al forn. Tot seguit sofregim els alls tallats a làmines al mateix oli on hem fet el bacallà i tan bon punt estiguin rossos hi tirem pebre vermell a discreció, vaja, abundant si us agrada (vaja, si feu el plat us ha d´agradar per força!). Remenem ràpidament i mullem amb el vi, deixant-ho reduir una estona fins que tinguem una mena de salsa que tirarem a sobre del bacallà abans d´enfornar-lo durant uns deu minuts a 20 graus. Podem decorar-ho amb julivert o també podeu posar-hi julivert picat, abans o després de treure´l del forn. Un clàssic deliciós!

bacallallauna

Deixa un comentari