Calamars estofats

Espectacular resultat per a una recepta senzilla, fàcil d´aplicar i amb (de nou) la típica combinació d´ingredients d´aquest llibre, principalment la ceba, el tomàquet i el safrà, a més en aquest cas de les patates i, lògicament, dels calamars.

Ingredients (4px):

1 kilo de calamars/kilo 200…aprox tres calamars ben macos

800 gr de patates…potser una mica menys…tres patates més aviat grans

1 ceba

3 tomàquets madurs

2 grans d´all

uns brins de safrà

1 copeta de vi ranci

llorer, farigola i fonoll

Brou de peix/aigua

Començarem sofregint els alls en una cassola i reservant-los quan estiguin rossos. En aquest mateix oli hi tirarem la ceba tallada fina i, a mig sofregir, els calamars tallats a rodelles. Quan la ceba estigui rossa hi afegim el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors, i quan el sofregit es va concentrant les patates, tallades a daus, juntament amb les herbes. Mullem amb brou de peix (o aigua si no en teniu) fins més o menys cobrir-ho i ho deixem coure fins que les patates estiguin ben tovetes i el brou s´hagi reduït prou. A mitja cocció (aprox) hi tirem una picada dels alls fregits i el safrà deixatada (disolta) amb el vi ranci.

Deliciós!

Deixa un comentari