carxofesnonna3

Carxofes de la “nonna” Sara

Brutal recepta de l´àvia (“nonna”) d´una amiga italiana de l´autor. Recomano sobretot fer servir la quantitat adequada de brou, ni més ni menys, perquè llavors les carxofes, que han de quedar mega super tovetes no es desintegrin…que és el que em va passar a mi…que vaig utilitzar massa brou…ah, i tot i reconèixer la supremacia del “parmesano reggiano” per sobre del “grana padano” (són el mateix tipus de formatge, però un és més curat -i més bo i moolt més car- que l´altre) crec que aquesta recepta es podria fer amb “grana padano” i així no picaria tant…petit sacrilegi, ho sé, sobretot si em sentís l´autora de la recepta!

Ingredients (4 px):

12 carxofes

2 dents d´all

100 grams de parmesano

50 gr de pa ratllat

1/2 litre de brou de verdures

200 ml de vi blanc

2 cullerades de julivert picat

mantega freda

oli extra verge

sal i pebre

Pelarem les carxofes i les anirem posant en un bol on prèviament hi hem dissolt dues cullerades de farina. Això es fa per evitar que s´oxiden. Hi ha gent que hi posa llimona però a mi sempre m´ha funcionat millor lo de la farina.

En una cassola sofregim els alls laminats, posem les carxofes amb una mica de mantega a sobre de cada tros i ho cobrim generosament amb el pa ratllat i el parmesà ratllat.

Posem el vi blanc, el raig d´oli, el brou de verdures i ho portem a ebullició.

Llavors baixem el foc al mínim i, tapat, ho deixem coure durant un parell d´hores. Abans de servir hi tirem el julivert picat i rectifiquem de sal i pebre. Va quedar molt bo, però ja us dic que no com jo hagués desitjat per haver-hi posat massa brou…i clar, vaig haver de coure algunes estones amb el foc més fort i destapat, amb lo qual es devia perdre un xic l´essència de la recepta. En tot cas, super recomanable, és com un estofat però de carxofes amb parmesà, boníssim!

2 respostes a “Carxofes de la “nonna” Sara”

Deixa un comentari