spinachcigrons.jpg

Cigrons amb espinacs i ou poché

Cigrons? Jo? Doncs sí tu, els vells tabus van caient…no tots, però uns quants sí. Primer van ser les llenties i ara els cigrons, en un plat ben clàssic, ben senzill i també ràpid de fer. Adverteixo però que no claudicaré amb el tercer legum per excel.lència, les mongetes seques i tots els seus derivats. Ni en conya. Tampoc amb els pèsols, tot i que mai se sap, potser algun dia…

Ingredients (2 px):

300 grams de cigrons cuits
120 gr. de tomàquet madur (jo, de pera)
2 ous
100 grams d´espinacs
200 ml de brou de pollastre
2 dents d´all
1 mica de comí en pols
3 cullerades d´oli d´oliva 0.4
sal, sucre, pebre

Fem primer els espinacs. Podeu optar per bullir-los un minut amb aigua i sal o per saltejar-los a la paella si són frescos. També podeu optar pels congelats, no són tan bons però porten molta menys feina!
Triturem el tomàquet i deixem que tregui tota l´aigua possible…jo diria que el vaig ratllar, no triturar…Sofregim l´all i en pocs segons hi afegim el tomàquet i una culleradeta de comí. Compte a no posar-ne de més. Abans de tirar-hi els cigrons podem posar sal i també sucre per rebaixar l´acidesa del tomàquet. Una vegada hem incorporat el llegum i l´hem satejat una miqueta hi afegim el brou i fem que bulli una mica. Baixem el foc i deixem coure fins que tingui la textura adequada. A la receta hi posen “maicena express” (jo no en trobo…) per lligar-ho millor, però a mi no em va fer falta. I mentrestant vam fer un parell d´ous poché per coronar el plat.
La meva sorpresa, grata, va ser que el plat em va agradar molt! (I ho dic perquè a priori els cigrons no m´agradaven gens…feia ben bé 20 anys llargs que no entraven per la meva boca…)

Deixa un comentari