Conill amb ametlles a la canyella

Feia temps que ho tenia en ment. La canyella és una espècie que possiblement associem més als plats dolços que als salats, i la idea de fer un plat principal amb ella com a ingredient destacat em seduïa d´allò més. Fa força temps vaig veure una peli molt gastronòmica on l´ingredient secret de les mandonguilles casolanes que el protagonista mencionava constantment era la canyella. Un dia ho probaré. Mentrestant, aquesta estrena, amb conill, una de les meves carns predilectes, sempre i quan no quedi seca…

Ingredients (per dues persones):

mig conill                                                                        25 grams d´ametlles

1 ceba                                                                               1 culleradeta de canyella

1 dent d´all                                                                    julivert (opcional)

2 llesques de pa fregit                                               farina

1 vas de vi blanc                                                          oli, sal i pebre

Salpebrem el conill, tallat a trossos petits, l´enfarinem i l´enrossim. El reservem. En el mateix recipient sofregim la ceba i l´all, ben picadets. En uns minuts hi tornem a posar el conill amb unes branques de julivert (jo no les vaig posar) i el vi. Mentre s´estava fent la ceba hem picat en un morter el pa fregit i les ametlles (les dues coses les haviem fet amb l´oli del conill), i ho tirem a la cassola diluït amb una mica d´aigua. Finalment hi tirem la canyella i ho deixem coure tapat i a foc lent durant una hora.

En el moment d´emplatar podem posar-hi també una mica de julivert picat. Jo, com que no en tenia, no ho vaig fer. I la veritat és que no crec que faci falta.

Bo i sorprenent, la canyella no domina massa però t´han d´agradar les coses diferents per tastar-ho.

Deixa un comentari