Conill guisat amb ceba, tomàquet i pastanagues

Seguim amb receptes de conill, i van…no ho sé ara, unes quantes, i em sembla que encara en farem més. Ja he dit més d´una vegada que m´agrada molt la seva carn i que és super saludable, així que més motius encara per fer-ne de nou!

Ingredients (4 px):

1 conill

50 gr. de cansalada virada fresca (opcional)

3 tomàquets grans

8 cebetes franceses (o un parell de Figueres…)

3 pastanagues

pebrot escalivat

Mig vas d´aigua, mig vas de vi blanc

un dent d´all

herbes aromàtiques (ideal farcell de llorer i farigola)

Versió “boooníssim”: Daurar el conill, tallat a trossos més aviat petits. rservar-lo i sofregir la ceba amb la pastanaga i en una estoneta curta afegir-hi els tomàquets tallats petits sense pell ni llavors. Quan estigui tot una mica dauradet posar-hi el conill que estàveu reservant junt amb les herbes, l´aigua i el vi. Tapar i deixar coure a foc lent 3/4 d´hora. Super bo, gustós, senzill…i pel meu gust acompanyat d´arròs blanc.

Versió “1080”: Daurar els trossos de conill. Quan estiguin afegir-hi la cansalada virada, els tomàquets tallats a daus sense pell ni espines i les pastanagues. Remoure-ho una mica i tirar- hi l´aigua, el vi i les herbes. Tapar i deixar coure 3/4 d´hora. Paral.lelament coure les cebetes franceses, aquelles petites i rodonetes, en un cassó cobertes amb aigua freda, una mica de mantega i sal durant uns 15 minuts.

Servir-ho tot junt.

La propera vegada que faci el plat el faré a la meva manera però intentaré que les cebes siguin les franceses.

Deixa un comentari