xaixilindron2

“Cordero al chilindrón”

Espectacular recepta casolana d´un xai amb pebrot en el que és una recepta tradicional basca potent, sí, però que podria tenir el seu contrapunt més suau si colessim la salsa feta amb el pebrot vermell, el pebrot xoricero, la ceba i el porro. M´ho vaig plantejar però al final vaig decidir ser fidel a la recepta i deixar els experiments per a una altra ocasió. Això sí, vaig fer cas a l´autor i vaig deixar reposar el guisat 24 hores abans de menjar-lo, i estic segur que va ser una excel.lent idea!

Ingredients (4 px):

Una espatlla de xai tallada en quatre trossos

La polpa de dos pebrots xoriceros

1 pebrot vermell gran

750 gr de tomàquet madur de pera

2 grans d´all

1 ceba gran

1 porro

1 bitxo

En una cassola gran de ferro enrossim els talls de xai, salpebrats, i els reservem. Comencem a fer el sofregit, en el mateix oli, amb la ceba. Quan està rossa hi afegim els alls tallats a làmines i el porro. Deixem potxar-ho, incorporem el pebrot tallat a tires i més endavant fem el mateix amb la polla del pebrot xoricero (que hem tingut remullant un parell d´hores com a mínim…). Uns minuts més tard posem el tomàquet (sense pell ni llavors), deixem que es concentri una mica i recuperem el xai per incorporar-lo al sofregit. Moment d´abaixar el foc, tapar la cassola i deixar que faci la xup xup una horeta ben bona.

xaixilindron1

A priori ja estarà, però el millor que podeu fer es deixar que tot plegat reposi unes 24 hores, vaja, que us ho mengeu al dia següent de fer-ho…i que li feu fer la xup xup uns vint minuts més aprox.

xaixilindron2

Absolutament deliciós, super recomanable. La propera vegada passaré la salsa pel xinès a veure què tal, suposo que la carn quedarà igual de bona i que tindré una salsa fina i espectacular…mmmmm, tinc ganes de provar-ho ja!

Deixa un comentari