Crema de carbassa amb bolets de temporada

Ho sé, probablement és més una crema de tardor…però bé, a l´hivern també hi ha bolets, a la primavera alguns i a l’estiu també en podeu trobar…i sempre podeu recórrer als xampinyons, sobretot si són ecològics, que no estan gens malament!

Ingredients:

1 carbassa de tipus violí d´uns dos kilos (potser amb una mica menys n´hi ha prou…)

2 cebes

250 gr de bolets

sal, pebre, oli extra verge

xips (opcional): patata violeta, patata monalisa, moniato

 

En un cassó ofeguem la ceba, tallada ben petita, i deixem que caramelitzi. Tot seguit hi afegim els bolets tot fent que es confitin amb la ceba. Mentrestant haurem posat a bullir la carbassa, en principi amb aigua, però podeu fer-ho amb brou de verdures. I fins i tot daurar la carbassa, tallada a daus, abans de mullar-la amb el brou. La recepta, però, l´expliquen bullida a pèl amb aigua (jo ho vaig fer de l´altra manera). Quan estigui cuita la triturem amb aigua de la cocció o, ara sí ho diu, amb una mica de brou de verdures o de pollastre. Corregim el punt de sal i pebre de la crema i dels bolets i ho servim.

També podeu complementar-ho fent uns xips amb els tubercles que diu als ingredients, tallant-los molt fins (millor amb mandolina, si en teniu) i deixant-los una estona amb aigua i gel. Els assequem bé i els fregim amb oli d´oliva, a foc mitjà, fins que quedin cruixents.

IMG_8779

Deixa un comentari