Crumble de pera i poma

Els postres segueixen sense ser el meu fort, per això quan en faig (i surten bé) mola especialment. I és fàcil i apte per a tothom!

Ingredients:

3 peres

3 pomes golden

1 llimona

1 cullerada de sucre

1 cullerada o uns quants polsims d´espècies: canyella, clau, nou moscada, pebre)

100 ml de vinagre de mòdena

25 gr de sucre roig

cobertura: 150 gr de farina, 100 gr de mantega freda, 50 gr de sucre

 

Tallem les peres i pomes en daus (aprox) més o menys petits i els posem en un bol amb el suc d´una llimona i les espècies. Mentrestant fem una reducció de vinagre de mòdena amb el “susodicho” i els 25 gr de sucre roig…fins que tingui textura de xarop (compte que no redueixi massa però). Per fer la cobertura barregem la mantega amb la farina com si fèssim pasta brisa, anem desfent la mantega amb la farina fins que ens quedi una textura un xic semblant a la sorra. Hi afegim el sucre i llavors ja passarem a preparar el plat per anar al forn.

Pintem el fons d´una safata amb la reducció del vinagre i hi posem tota la fruita. Finalment ho cobrim amb la massa sorrenca (mantega, farina, sucre) i ho enfornem fins que estigui torradet, aprox uns tres quarts d´hora. Amb aquestes mides en mengen més de quatre, jo diria que vuit, sobretot si es un postre…si és per berenar i teniu molta gana doncs potser menys…

Per cert, un toc de crema anglesa, o més lleuger encara, crema de llet un xic calenta fa que millori el resultat final al paladar…

IMG_8108

Deixa un comentari