escopinyescilantre

Escopinyes amb cilantre i llima

Recordo que fa temps no hi havia escopinyes fresques als mercats, sí, les que porten closca i estan al costat de les cloïsses i els musclus. Va ser tot un descobriment, quina cosa més bona! Doncs imagineu-vos que les amanim amb llima, cilantre (ja, no apte per a tots els paladars, però….) i una miqueta de bitxo…ooohhh, aperitiu mega bestial!!!

Ingredients:

400 gr d´escopines (tenint en compte que potser piqueu alguna altra cosa…i si no també…al llibre diu un kilo…es massa, us sortiran les escopinyes pel nas)

1 o dues llimes

1/2 ceba tendra (segons la recepta del llibre) o vermella (segons jo mateix)

unes quantes fulles de cilantre picat…aprox un parell de branques amb forces fulles

1 xili vermell

1 fulla de llorer

1 vas de vi blanc (dels de cuinar, eh)

pebre

oli d´oliva

Piquem ben petita la ceba i la posem a marinar amb el suc de llima. Piquem el xili (sense les llavors, no sigueu bèsties…), les fulles de cilantre i hi barregem tot (ceba amb llima inclosa) amb unes deu cullerades d´oli d´oliva. Si us agrada ben àcid poseu-hi una altra llima (el seu suc).  Reserveu.

Poseu el vi i la fulla de llorer en un wok, en menys d´un minut ja estarà a punt de bullir. Poseu les escopinyes a la vaporera (d´aquelles de fusta tipus restaurants japos o xinesos) i la vaporera al wok quan el vi ja bulli. En menys de 3 minuts estaran tots oberts, els poseu en un plat, ruixeu-los amb la “vinagreta” i us els mengeu en un plis, són irresistibles…ojo amb els trossos de xili, els podeu treure ja que es veuen molt…a no ser que tingueu un estòmac a prova d´estàncies mensuals a l´india o quelcom semblant. I poseu-hi pebre recén mòlt també, toc definitiu!

Deixa un comentari