estofatvedellaemporda

Estofat de vedella a l´empordanesa

Anem millorant amb els estofats, cada vegada surten més bons! En aquesta ocasió la carn estava marinada 48 hores amb vi blanc i jo, incrèdul, no les tenia totes…però sí, va xutar a tope!

Ingredients (6 px):

600 gr de jarret de vedella

llard

2 cebes

6 tomàquets madurs

2 copes de vi ranci

1 copa d´anis sec

300 gr de pèsols (opcional, je je)

uns quants grans de pebre

1/2 litre de vi blanc

4 grans d´all

uns brins de safrà

3 carquinyolis

20 gr de pinyons

15 gr d´ametlles

1 kilo de patates

un manat d´herbes: fonoll, farigola, llorer

brou de carn (uns 350 ml aprox)

Per preparar aquest plat l´hem de planificar uns quants dies abans perquè s´ha de posar a marinar durant 48 hores: la carn tallada a daus amb la ceba tallada fina, els tomàquets també tallats petits sense pell ni llavors, les herbes, el pebre, el vi ranci i el vi blanc.  Quan arribi el dia posem tota la carn  amb les herbes i demés coses a sofregir en una cassola tapada durant vint minuts, i després hi afegim el suquillo de la maceració. Quan hagi reduït fins a la meitat ho mullem de nou amb brou de carn fins a cobrir-ho. Deixem fer la xup xup i a mitja cocció (una mitja hora més tard) hi afegim les patates, escapçades, i deixem coure fins que estiguin fetes. Una mica abans d´acabar hi hem de tirar la picada deixatada amb la copa d´anis i de brou de la cocció…boníssim!!!

estofatvedellaemporda

Deixa un comentari