vedellabrandy2

Estofat de vedella al brandy

Un dels estofats més bons que he fet no ja darrerament sinó amb seguretat des que vaig inagurar el blog. El toc de posar-hi mostassa diria que és definitiu, i a més a més segur que el brandy i el vi negre han ajudat a potenciar-ne el sabor!

Ingredients (4 px):

600 gr de vedella tallada a daus

150 gr de bacon no fumat

300 gr de xampinyons

3 pastanagues

2 cebes

3 cullerades de mostassa de Dijon

2 cullerades de mostassa “antiga” (la de granets)

1/2 litre de brou de carn

150 ml de brandy

50 ml de vi negre

farina

sal, pebre

Sorprenentment començarem per saltejar el bacon tallat a tires en una cassola. Quan estigui el reservem, bé per a algun altres plat o com a decoració d´aquest (jo vaig optar per posar-lo a dins del guisat com un element més ja cap al final). En aquesta mateixa cassola hi sofregim la ceba, i mentrestant enfarinarem els trossos de carn per enrossir-los un cop la ceba estigui al punt (transparent). Reservarem la carn i en aquest moment hi tirem el brandy mirant que tot el que hagi quedat enganxat a la cassola surti (desglassar), afegint-hi a continuació les cullerades de la mostassa de Dijon i una cullerada d´antiga, remenar bé per finalment tornar-hi a posar la carn amb la ceba i a més a més el brou (de carn…però podeu utilitzar-ne de pollastre o gallina si no en teniu, queda molt bo també!). Tapem quasibé totalment i ho deixem coure a foc mig/lent durant una hora. Passat aquest temps hi afegirem les pastanagues, pelades i tallades a rodelles, i deixarem coure mitja hora més. Anirem netejant els xampinyons, els tallem a quarts i els saltegem. Quan hagi passat la mitja hora de les pastanagues els afegim al guisat. Cinc minuts més i finalment hi tirem el vas de vi (els 50 ml, menys d´un vas realment) i l´altra cullerada de mostassa antiga que faltava per posar. Deixem coure uns minuts amb la cassola totalment destapada i…al plat!

vedellabrandy2

Molt i molt bo. La tradició diu que l´endemà és encara millor, tot i que jo no vaig tenir ocasió de comprovar-ho!

Deixa un comentari