farcelletscols

Farcellets de col

Aquesta recepta també es podria anomenar “canalons de col” perquè consisteix precisament en embolicar carn amb fulles de col escaldades. Jo us passaré la recepta que consta al llibre tot i confessar, je je, que el farcit ja el tenia d´un dia que vaig fer un estofat i vaig guardar tota la carn i les verdures que no van passar pel xinès. De fet qualsevol farcit hi va bé…

Ingredients (4 px):

1 col d´olla

100 gr de carn magra de porc picada

150 de carn magra de vedella picada

100 gr de cansalada

panses de corint

pinyons

pa remullat amb llet (opcional)

farina

ametlles torrades

1 galeta maria

1/4 de copa de vi ranci

sal, pebre, canyella en pols

3 dl de suc de rostit

Preparem una barreja amb tota la carn picada, la cansalada, les panses (abans les haurem remullat durant dues hores bé en aigua bé en vi ranci), el pa amb llet i els pinyons. Ho salpebrem i també hi posem canyella. Paral.lelament haurem posat una olla al foc i quan l´aigua bulli hi escaldarem les fulles de col, grans i senceres, calculeu unes dues o tres x persona. Farem uns canalons o farcellets amb la col i la massa preparada, els enfarinarem i els fregirem, posant-los tot seguit en una cassola de terrissa i mullant-los amb el suc de rostit (n´hi ha de preparat…sinó podeu reduïr fons de vedella, brou de carn vaja, fins a tenir consistència de suc de rostit). Afegim la picada d´ametlles i galetes i ho deixem coure a foc lent (jo ho vaig posar al forn deu minuts).

farcelletscols

Deixa un comentari