IMG_1873

Fideus japonesos

Recepta radicalment diferent a les que fins ara hem publicat de fideus. Bàsicament perquè són amb molt de brou i tipus “udon”, boooníssims i molt complerts.

Ingredients (2/3 persones):

130/150 gr de fideus udon secs (podeu escollir els que ja estan cuits també)

caldo dashi: 20 gr d´alga kombu, 30 gr de bonitol laminat, 3 cullerades de salsa de soja i dues de mirin.

6 fulles de col xina, 80 gr de pastanagues

100 gr de tirabecs, 200 gr d´espinacs

200 gr de cloïsses, 40 gr de shiitake fresc

200 gr de pollastre, 200 d´anelles de calamar

8 cues de gamba

 

Per fer el brou dashi heu de portar a ebullició l´alga kombu, i llavors deixar-ho entre 10 i 15 min a foc lent. Ho coleu i torneu a fer-ho bullir (amb 100 ml d´aigua freda)  però aquesta vegada amb el bonitol laminat. De seguida es retira, es deixa reposar i quan les làmines s´han enfonsat es cola, tot afegint-hi llavors el mirin, la soja i si li fés falta sal i pebre. A partir d´aquí hi ha fins a tres maneres d´interpretar el plat: com diu el llibre (tot es bull amb el brou dashi, excepte els fideus, apart amb sal i aigua), com ho vaig fer jo (saltejant-ho tot però bullint els fideus amb el brou dashi, juntant-ho tot al final) o un mix: podeu saltejar les carns i bullir les verdures amb el dashi, per exemple. De totes les maneres està boooníssim!

IMG_1873

Deixa un comentari