udon4

Fideus “udon” amb vedella i alberginia

Interessant recepta per als amants dels fideus tipus “udon”, japonesos, els gruixuts…deliciosos quasibé sempre, i encara més en aquesta bona combinació d´alberginia al vapor (super bona i saludable idea!) i carn marinada amb salsa “hoisin” (la del “pato pekin” o la de les costelles de porc al forn). I ràpida i fàcil, com no!

Ingredients (4 px):

4 paquets de fideus udon (els venen a botigues de productes orientals, japonesos especifics, i altres llocs com per exemple el “delishop”)

2 alberginies

500 gr de vedella (cap de mort)

4 cebetes tendres

3 cullerades de salsa de soja

4 cullerades de salsa de xili dolç

3 cullerades de salsa xina per a costelles (Hoisin, típica també del Pato pekin)

1 culleradeta de gingebre en pols

2 cullerades de sucre roig

4 cullerades de vinagre d´arròs

Tallarem la carn en dues o tres tires llargues i més o menys quadrades. La barregem amb la salsa i la guardem tapada a la nevera unes hores o si voleu d´un dia per l´altre.

udon1

Un dia més tard (en el meu cas concret) vaig tallar l´alberginia a bastonets i la vaig fer al vapor durant deu minuts. Queda espectacular!

udon2

En un wok barregem tots els ingredients de la salsa (la de soja, la de xili, el gingebre, el sucre i el vinagre) i ho portem a ebullició. Afegim les alberginies, baixem el foc i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts.

udon3

Mentrestant podem saltejar els talls de carn en una paella, poqueta estona, que quedin fets per fora i cruets per dintre. Tallar-los tot seguit a tires primes. Per escalfar els fideus podem posar una mica de brou de verdures o d´aigua en un cassó, afegir-hi els fideus i anar remenant fins que s´hagin separat tots entre sí. Podem sofregir la ceba tendra també si en tenim i afegir-la als fideus.  Servirem el plat en un bol on posarem primer els fideus, tot seguit les alberginies impregnades d´una salsa deliciosa i al final de tot la carn

udon4

Sense dubte una combinació guanyadora!.

0 respostes a “Fideus “udon” amb vedella i alberginia”

Deixa un comentari