Galta Roja amb sambal de coco i tomàquet

La primera de les receptes que us presento del mini curs (quatre sessions) de cuina oriental que he fet recentment és de fet un acompanyament per a un plat principal, bàsicament peix, però que també podría funcionar amb pollastre i fins i tot amb carn. Jo el vaig fer amb unes supremes de Galta Roja, un magnífic peix de platja dels que compro els dilluns (ben fresc, acabat de pescar, tot just portat de la llotja de la Barceloneta) a l´unica parada de peix que està oberta aquest dia del mercat de l´Abaceria Central,a Gràcia (bé, actualment, 2016, els  dilluns no està obert, però segeuix tenint totes les tardes dels dies laborables peix fresc del dia)

Ingredients:

2 supremes de qualsevol peix, en aquest cas Galta Roja…però podria ser perfectament Orada, molt més fàcil de trobar

Per al Sambal:

mitja llauna de llet/suc de coco

200 gr de tomàquet cherry (recepta original) o tomàquet de pera tallat a daus (la meva elecció)

1 escalunya picada

oli de girasol/neutre

2 bitxos verds picats frescos

15 gr de gengibre fresc tallat

fulles de l´arbre del curry (d´això no en tenia pas…)

1 gra d´all

15 gr de curry suau en pols

el suc de dues llimones o llimes

10 fulles d´alfàbrega

sal

Primer preparem els ingredients que haurem de saltejar al wok, pelant-los (els que facin falta) i tallant-los ben petits: escalunya, bitxos (sense les llavors ni les tires blanques de dins), gingebre i all. Posem primer l´escalunya i la deixem coure lleugerament. Afegim tot seguit la resta d´ingredients i baixem el foc. Pocs minuts després (ja ho veureu, uns 3-4) ho condimentem amb el curry (i si teniu les fulles de l´arbre del curry, doncs millor que millor) i hi incorporem el tomàquet. Un parell de minuts més tard hi tirem la llet de coco, el suc de llima i l´alfàbrega, deixant coure tot el conjunt uns cinc minuts més.

Va quedar molt bo, boníssim, tot i que pel meu gust em va faltar salsa, que va reduïr massa. Vaig utilitzar mitja llauna de suc de coco (utilitzeu sempre que pugueu la “llet” o suc de coco envasat en llauna, va millor per cuinar), potser una mica més. Potser la proper vegada la poso sencera. En fí, molt senzillet, ideal, ràpid. Crec que a sobre d´uns filets de pollastre a la planxa també quedaria bé…

IMG_2170

Deixa un comentari