gambesxoco

Gambes amb xocolata

Recepta arriscada però de grans resultats. Arriscada perquè quan dius que faràs gambes amb salsa de xocolata hi pot haver un sector del públic que arrufi el nas, mentre que l´altre dirà “sí, per què no?”. Doncs això, que em vaig llançar a la piscina i el salt va ser espectacular, i a més a més ho vaig fer pel sopar de la nit de Cap d´Any…repetiré!

Ingredients (x 8 persones):

24/32 gambes (no cal que siguin fresques de la llotja de Palamós…)

2 cebes

1 kilo de tomàquet madur

100 gr de xocolata negra ratllada

50 gr d´ametlles

3 grans d´all

1 os de pernil

llorer, farigola, julivert

oli, sal, pebre

Començarem escaldant els tomàquets en aigua bullent, res, 20 segons. Pell i llavors fora, els tallem i reservem i llavors comencem a fer el sofregit en una cassola gran amb les cebes, les herbes i l´os de pernil. Quan estigui dauradet hi afegim els tomàquets i ho deixem coure tapat una llaaaarga estona, remenant de tan en quan, a foc més aviat lent. Quan estigui concentrat ho mullem amb un litre d´aigua i deixem que es concentri…el temps que faci falta, però bé, mitja horeta com a mínim. Quan veieu que allò té aspecte de salsa ho colem, i el que en surti ho tornem a posar a la cassola on ho barrejarem amb la picada que hem estat fent mentre es feia la salsa: ametlles, alls i xocolata. Jo crec que també podeu fer la picada només amb all i ametlles i afegir la xocolata ratllada apart. El cas es que quan hi tireu la xocolata i feu arrencar el bull de nou veureu com la consistència de la salsa es va fent més espessa, i així fins que adquireixi la textura desitjada. Vaja, de salsa de veritat. Arribats a aquest punt saltejareu les gambes apart i les afegireu a la cassola, un parell de minuts i llestos, un luxe de plat!

gambesxoco

Per cert, jo vaig utilitzar “gambón argentino” de La Sirena, que anava super bé de preu, i van sortir de meravella. Crec que vaig pagar uns 14 euros x 32 gambes.

Deixa un comentari