IMG_1528

Llenties amb albergínia al forn

De tan obvi mai hi havia pensat. Obvi o, millor dit, senzill, i super bo, un plat únic ideal.

Ingredients:

2 albergínies

200 gr de llentia pardina

3 pastanagues, 2 branques d´api, 12 tomàquets cherry, 1 ceba, 1 dent d´all

1 fulla de llorer, 1 branca de farigola, 3 claus

2 cullerades de crème fraiche o iogur natural

un manat de fulles de julivert, cilantre i anet ben picat

sal, pebre, oli extra verge

 

Bé, per una banda posarem l´albergínia al forn durant uns 45 minuts aprox. Podeu fer-ho només amb el gratinador, és més ràpid i agafa un gustillo més bo però hi heu d´estar molt a sobre…i si teniu foc de gas doncs les podeu fer a la flama, que és quan quedaran més gustoses. Les llenties, doncs les poseu a bullir en fred amb el llorer, la farigola, una pastanaga, un trosset d´api, l´all i mitja ceba amb els claus incrustats. I si voleu, i no sou vegetarians, amb una mica de xoricet estan brutals! Una mica de sal, foc lent a partir que bulli. Quan l´albergínia estigui cuita enforneu la resta de verdures i hortalises que us quedin, salpebrades i amb un raig d´oli i les incorporeu a les llenties amb albergínia, la crema o el iogurt (en podeu prescindir i llavors la recepta serà vegana totalment) amb les herbes per sobre i un bon raig d´oli d´oliva extra verge. Deliciós!

IMG_1528

Deixa un comentari