Llenties grogues especiades amb arròs/Mung dal khichdi

Només com a curiositat, explicar-vos que aquesta recepta és la que es dona als nens petits a l´India quan tenen mal de panxa…i és que, evidentment, ells no són d´eixe món! En serio, no pica, es suau, sobretot comparada a moltes altres d´aquest llibre de cuina índia vegana.

Ingredients:

llenties grogues x 4 persones, llavors de comí, 1 culleradeta d´asafètida

1 ceba vermella, 1 xili verd (opcional), 1 tros de gingebre, 2 tomàquets, curcuma en pols

un xic de garam masala (opcional), 150 gr d´arròs basmati

 

Saltegem amb un xic d´oli les llavors de comí, afegim l´asafètida i la ceba, i cinc minuts més tard el xili i el gingebre. Un minut més tard el tomàquet a daus, la curcuma i el garam masala. Moment llavors d´incorporar, a la vegada, l´arròs basmati i les llenties (remullades mitja hora). Mullem amb aigua, tapem i deixem coure fins que estigui ben cuit, uns quinze minuts aprox. Podeu afegir-hi abans de servir-ho un rajolí de suc de llimona i cilantre fresc picat.

Deixa un comentari