llobarrofor

Llobarro al formatge fos (9/130)

Recepta senzilla i aplicable a qualsevol peix blanc com un lluç o una dorada sense anar més lluny. Una de les claus és que demaneu a la peixateria que us netegin bé el peix deixant-lo sense cap espina en dos magníficos filets. La recepta original, per cert, és amb formatge fos /de la Garrotxa”…jo no en vaig trobar, però bé, em van dir que era de la Seu d´Urgell i estava boníssim!

Ingredients (4 px)

2 llobarros

Formatge x fondre

1 vas de vi blanc

50 gr de farina

brou de peix (3 dl aprox, pot ser més)

1 got de nata líquida

2 grans d’all

Cerfull

Oli, sal, pebre

 

Posarem oli en una cassola amb els alls. Quan estiguin dauradets els retirarem i hi posarem la farina. Un parell de minuts més tard ho mullem amb el vi blanc i en breu s´hi afegeix el formatge.  Deixem fondre fins que quedi com una crema, ho mullem amb el brou (la quantitat que posa als ingredients és força aproximada, jo recordo posar-ne bastant més…) fins que quedi una salsa cremosa. Com a toc final hi afegim la crema de llet i el cerfull tallat petit i ruixem els filets de llobarro (que haurem fet a la planxa mentre s´acabava de coure la salsa) amb la salsa.  Rectifiquem de sal i pebre.

Deixa un comentari