lluç a la sidra

No gaire típic d´aquí precisament, però bé, una bona manera de menjar peix que surt del normal…

Ingredients:

1 lluç tallat a rodanxes                                                 tàperes

2 “xalotes”                                                                       crema de llet

1 ceba gran                                                                       farina

1 ampolla de sidra                                                        oli, mantega, sal i pebre

Salpebrar les rondaxes de lluç, enfarinar-les i fregir-les lleugerament. Reservar-ho. En una paella posar-hi mantega a fondre i afegir-hi la ceba i les “xalotes” (si no en teniu poseu-hi més ceba, de figueres si pot ser) molt picades. Quan comencin a daurar-se ruixar-les amb la meitat de la sidra i deixar-ho reduïr. Quan no quedi líquid hi poseu la resta de la sidra, les tàperes (alcaparras…al gust de cadascú…a mí m´agraden molt, tres cullerades petites) i la crema de llet (mitja ampolla de les de vidre…uns 100 ml). Rectificar de sal i pebre i tirar-ho a sobre del peix…que el tindreu en una safata per anar al forn.La cobriu amb paper de plata i ho deixeu coure a foc mitjà uns 20 minuts.

Deixa un comentari