IMG_2976

Lluç farcit

La recepta original és d´una cua de lluç farcida, i jo al final vaig optar per farcir tot el lluç.

Ingredients:

1 lluç                                                                                                      Mantega

50 gr de xampinyons                                                                     Suc de llimona (unes gotes)

molla de pa empapada amb llet calenta                                Julivert

1 ceba                                                                                                  oli, sal

1 ou                                                                                                       pa ratllat

3 cullerades soperes de vi blanc

Quan compreu el lluç demaneu que us treguin l´espina central, de manera que pugueu “obrir” el lluç com un llibre i posar-hi el farcit.Per preparar el farcit renteu i talleu els xampinyons i poseu-los a coure en una paella amb una mica de mantega i unes gotes de suc de llimona. Tapeu-ho. Mentrestant aneu sofregint la ceba i poseu la molla de pa a empapar-se amb la llet. Quan la ceba i els xampis estiguin ho barregeu tot en un bol amb la molla de pa, el julivert, sal i un ou batut, del qual en reservareu una mica. Ben remenat. Es posa com una tira enmig del lluç i es cusen les dues parts per evitar que el farcit vessi massa…que ho fa, almenys a mi em va passar, i en vaig haver de treure perquè no hi havia manera de poder cosir les dues parts, massa farcit!

Una vegada cosit (amb més o menys traça…de fet a casa no el vam arribar a cosir, el vam enrotllar com si fos un rodó de vedella…) el poseu en una safata per anar al forn amb oli al fons i vi blanc. Recupereu aquella mica d´ou batut que us he dit que guardessiu i amb un pinzell “pinteu” el peix amb aquest ou, poseu-hi pa ratllat a sobre i 20 minuts a foc mitjà, uns 180 graus.

Espectacular, de veritat, vam flipar. Una nova manera de fer peix, entretinguda, d´acord, però gens complicada…com a molt el moment de lligar-lo o cosir-lo.

IMG_2976

 

Deixa un comentari