img_4179

Macarrons amb espinacs

Alternativa al clàssics macarrons. Resultona. Potser la part més entretinguda seria treure-li les cues a les fulles d´espinacs, pas que us podeu estalviar si compreu els espinacs congelats. Si els compreu frescos seran més bons, cap dubte, però els haureu de netejar. Sempre és un assumpte farragós…

Bulliu els macarrons. La quantitat varia segons el criteri de cadascú, però vaja, normalment estem parlant d´entre 80 i 100 grams per persona, 100 si hi ha gana de debó i una mica més si és plat únic. Bulliu els espinacs, res, uns minutets o fins i tot crec que els podrieu saltejar amb sal i pebre i quedaríen molt bons…en el cas, es clar, que opteu per complar-los frescos. Quan quedin pocs minuts per estar a punt (els macarrons) feu una beixamel amb unos 80 grams de mantega i una mica d´oli, una cullerada sopera de farina i un quart de litre de llet freda. Els espinacs els saltegeu amb mantega i els poseu en una safata. A sobre els macarrons, barrejats amb formatge ratllat (gruyere o emmental) i finalment la beixamel. Ho poseu a gratinar al forn afegint-hi més formatge ratllat per sobre de la beixamel.

Es molt bo. Podria millorar-se el plat afegint cúrcuma, bé als espinacs bé a la beixamel ( o optar per fer una beixamel de carbassa), crec que li donaria un toc potser necessari per reforçar la proposta. A la beixamel poseu-hi (sempre!) nou moscada, i a sobre de tot plegat, una vegada fet, pebre de jamaica recén molt. Tot això no ho he tastat però vaja, estic segur que quedaria molt bé. I quan torni a fer aquest plat, que ho faré segur ben aviat, hi introduiré alguna o totes aquestes variacions que suggereixo.

img_4175

2 respostes a “Macarrons amb espinacs”

  1. ahir vam fer la teva versió…bé, lo de la crema de civada no, vaig utilitzar la vulgar i poc saludable crema de llet ATO…molt bo…però vam pecar de prudents i ens va quedar una mica light, hauríem d´haver posat tot el taco de gorgonzola…

Deixa un comentari