mandonguillespeix

Mandonguilles de peix

Boníssimes en totes les versions que he tastat, les mandonguilles són un dels grans invents de la humanitat, no hi ha cap dubte! I malgrat la meva predilecció per les de tota la vida, o sigui, les de meitat porc meitat vedella he de dir que aquesta versió de les de peix (al blog ja n´hi ha una, les del 1008) són francament bones i tornaran a la nostra taula ben aviat!

Ingredients (4 px):

200 gr de lluç

200 gr de rap

200 gr d´orada

4 tomàquets madurs

1 ceba

1 ou

3 grans d´all

una mica de julivert

25 gr d´avellanes

1 got de vi blanc sec

una mica de farina

sal i pebre

mig litre de brou de peix

una llesca de pa remullat amb llet

Trinxeu bé el peix, ja sigui en una picadora o bé a ganivet, i el barregem amb l´ou, els grans d´all ben picats, igual que el julivert, i el pa sucat amb llet. Si us queda massa flonjo afegiu-hi una mica de pa ratllat. I a partir d´aquesta barreja feu les mandonguilles, les enfarineu i les fregiu. Tot seguit feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets, pelats i sense llavors. Quan estigui ben concentrat mulleu amb el vi, deixeu reduir i hi afegiu la farina (amb una cullerada n´hi ha prou). Deixeu coure una mica, mulleu amb el brou i ho deixeu que vagi fent uns vint minuts. Passeu-ho pel colador xinès, torneu la salsa que en surti a la paella, hi afegiu les mandonguilles i que faci la xup xup uns deu minuts com a màxim, amb menys possiblement n´hi ha prou!

mandonguillespeix

Ais, oblidava dir que a la salsa s´hi ha d´afegir una picada d´alls i avellanes, pel meu gust abans de juntar-la amb les mandonguilles.

Deixa un comentari