Mandonguilles de xai amb beldes i llimona en conserva

Sorprenent recepta, un contrast de sabors molt especial i el toc de la llimona en conserva, en aquest cas pell de llimona, que es ben fàcil de fer (ja faré un post explícit amb les corresponents explicacions).

Ingredients:

Mandonguilles: mig kilo d ecarn de xai picada, 50 gr de pinyons, 50 gr de pa ratllat, 1 ceba, 2 dents d´all, un xic de pebre de Jamaica, una mica de canyella en pols, 1 ou, 50 ml de iogur, ratlladura i suc d´una llima

Salsa/acompanyament: 1 ceba, 1 manat de bledes, ratlladura i suc d´una llimona, 2 dents d´all, 300 ml de brou de pollastre, 250 gr de favetes (opcional, a la recepta original son faves), unes quantes herbes variades picades (julivert, menta, anet)

Salsa de Iogur: 200 ml de iogur grec, pell de llimona en conserva, menta seca

 

Primer farem les mandonguilles. Barrejarem tots els ingredients, formarem boles de la mida que us vinguin de gust (ni molt grans ni molt petites, en principi…) i les farem al forn, deu minuts a 200 graus. Mentre es couen sofregirem la ceba en una paella amb un xic d´oli i els troncs de les bledes (si voleu). Afegirem la ratlladura de llimona, el seu suc, l´all i el pebre de jamaica. Incorporem les fulles de les bledes, les favetes (si les posem), el brou i quasi totes les herbes picades. Cinc minuts i ho tindrem llest. Amb la salsa de iogur només hem de picar un parell de tires de pell de llimona en conserva i barrejar-les amb el iogur i un xic de menta seca.

Deixa un comentari