Ossobuco a la milanesa

Ei, un currillo guapo, guapo! No és pas complicat, al contrari. Porta una bona estona però la major part es fa sol al forn. Mai n´havia menjat, tot i sempre ho havia sentit anomenar i el seu aspecte potser no m´acabava de convèncer. M´alegro d´haver-ne fet finalment, està boníssim!

Ingredients (6 persones):

un tall d´ossobuco x persona
3 cullerades de pastanaga picada
3 cullerades d´api picat
3 cullerades de julivert picat
100 gr de margarina
pell de taronja
pell de llimona
3 cullerades de salsa de tomàquet
2 cebes
6 cullerades de farina
brou de carn
6 dents d´all
4 fulles de llorer
240 ml de vi blanc
oli d´oliva 0.4

Enfarinem i marquem la carn per les dues bandes. A la cassola on hem fet la carn hi tirem la pastanaga, la margarina i l´oli. Un minut després la ceba, tres grans d´all picat, l´api i el llorer, coent-ho a foc lent durant uns deu minuts. Afegim el vi blanc i quan hem desglassat hi afegim la salsa de tomàquet, remenem i mullem tot seguit amb brou de carn (a ull, un vas aprox) deixant´ho deu minuts més. Posem la carn en una safata per anar al forn i la salsa per sobre, tapem amb paper “de plata” i ho deixem coure dues hores a 200 graus. Cap al final preparem una mena de picada amb la pell d´una llimona, la d´una taronja i tres grans d´all picats, posant-ho a sobre de la carn just abans de servir-ho. Li dona una toc final brutal, i tant la carn com la salsa van quedar super super bons!

ossobuco1

Deixa un comentari