Ou remenat amb bacallà i patates (“bacallà a bras”)

La recepta, de fet, és la mateixa que la del bacallà “a bras”, una de les més senzilles de la gastronomia portuguesa, pròdiga en receptes de bacallà (totes ells molt salades!)… malgrat no tenir-hi olives negres, un detallet que té més importància de la que sembla, almenys per a mi, tot i que no les recordo presents quan vam demanar aquest plat a Lisboa. Vaja, que al ser una recepta super popular cadascú la fa a la seva manera i li dona el seu toc particular.

Ingredients (4 persones):

1 kilo de patates

3/4 ous

1/4 de kilo de bacallà

julivert (opcional)

olives negres (opcional)

Les patates les hem de pelar i tallar com si anessim a fer patates fregides. De fet, és el que hem de fer. Una vegada fetes les barrejarem amb el bacallà, esqueixat i cru, i tirarem aquesta barreja a una paella on hem començat a fer una truita que acabarà convertida en ous remenats…amb bacallà i patates fregides tipus “palla”. Més senzill impossible. Al final podeu afegir-hi julivert picat i olives negres també picades, tallades ben petites, que li donen un gustillo molt i molt recomanable.

Deixa un comentari