IMG_1454

Pastís de bròquil i gorgonzola

Una gran troballa, una mena de “quiche” boníssima i un altre bon recurs per a l´època del bròquil.

Ingredients:

500 gr de massa de pasta fullada

700 gr de bròquil (jo no utilitzo els tronxos)

25 gr de mantega

3/4 porros

150 ml de crema de llet

una mica de ciboulet i d´estragó fresc

3 cullerades de mostassa a l´antiga

sal, pebre

200 gr de gorgonzola

1 ou

 

Confesso obertamet que vaig fer servir massa pre-cuita, però també podeu optar per fer vosaltres la massa i en comptes de pasta fullada fer una massa “brisa”, més fàcil i ràpida. Per tant primer fem una cocció de la massa amb llegums secs a sobre.

Sofregirem els porros amb la mantega, i quan estiguin a punt hi afegirem les herbes, ben picades, la crema de llet i la mostassa. Escaldarem el bròquil al dente, i el distribuirem per tota la superfície de la massa, alternant-ho amb daus de gorgonzola, i ho cobrirem amb la salsa de porros (salpebrada lleugerament).

El següent punt és opcional. Bé, de fet s´hauria de fer tal qual diu el llibre si voleu seguir la recepta, que es cobrir-ho tot amb una altra capa de massa, que haurieu d´haver pre cuit abans, i pintar-ho amb ou batut. L´opció “b”, que va ser la meva, va ser enfornar-ho tal qual, sense cobrir-ho, durant uns 25/30 minuts.

IMG_1454

 

Deixa un comentari