img_1995

Peix amb gambes i plàtan

Plàtan del que s´ha de coure, crec que és diu “plàtan mascle”, no n´estic segur, però per fora és molt més gran (i llarg) i més verd. Crec que se´n pot trobar més o menys a tot arreu.

Ingredients:

Mig kilo aprox de peix blanc de carn dura

12 cues de gambes

100 gr de ceba, 2 grans d´all

1 xili vermell i 1 de verd

galanga fresca, un tros d´herba llimona

mig kilo aprox de plàtan x cuinar

150 gr de pebrot vermell, 1 culleradeta de curcuma mòlta

2 culleradetes de pebre vermell, 1 de cilantre i 1 de comí, mòlts

400 ml de llet de coco, 200 ml de fons de verdures

sal, pebre, fulles de cilantre

arròs basmati integral (opcional)

 

Com sempre en aquest tipus de recepta, tot es talla petitet, i una vegada ho tenim a punt comencem, en aquest cap per la ceba i l´all. Tot seguit les espècies, els xilis, la galanga (una mena de gingebre) i l´herba llimona i el pebrot. Es sofregeix una miqueta i es mulla amb la llet de coco i el brou. A continuació hi poseu el plàtan i ho deixeu bullir deu minuts. Tot seguit el peix i les gambes, i en poc més de tres minuts ho tindreu llest. Comprobeu però com està el plàtan abans d´afegir-hi el peix i el marisc. Podeu acompanyar-ho amb arròs basmati integral.

img_1994

Deixa un comentari