picantons

Picantons amb mandarina i llimona

Francament mai havia menjat picantons, però bé, no tenen cap més secret que ser un pollastre petit. No sé doncs si és o no un menjar sostenible, però us he de dir que estan molt bons i que el pit no queda sec, sobretot si es cuina bé o s´encerta amb el temps de cocció, cosa que em va passar a mi i que vaig agrair força. La salsa molt bona, sí, però encara queda millor si la redueixes…i, clar, per fer això has de tenir força quantitat de salsa, fet que jo no vaig aconseguir. Aisss…

Ingredients (2 px):

1 o 2 picantons, depenent de la gana, si es per dinar a sopar, si es plat únic o no…

2 llimones

2 mandarines

100 ml de xerès sec

1/2 culleradeta de comí en pols

1 culleradeta de canyella en pols

1 culleradeta de pebre vermell picant

2 grans d´all

1 culleradeta de sucre

1 culleradeta de farigola seca (les fulles…)

sal i pebre

oli

Patates

Posem a escalfar el forn a 180. Untem els picantons amb oli d´oliva i per sobre els hi tirem una barreja de totes les espècies i herbes: farigola, pebre vermell, canyella, comí i sucre. Els posem en una safata per anar al forn envoltats de talls de llimona i mandarina. Poseu-ne també a dins dels picantons i expremeu els altres que poseu al voltant tot tirant el suc per sobre. Ho poseu al forn durant 20 minuts. Els hi doneu la volta, els ruixeu amb el xerès i 20 minuts més. En aquest punt també hi podeu afegir unes patates per acompanyar, que es vagin rostint. O ho feu com a la recepta dels Ous Purgatori, bulliu una patata tallada a rodanxes tres minuts i després acabeu la cocció al forn. En fi, passats 40 minuts torneu a donar la volta a les bestioles, pugeu el forn a 200 graus i els deixeu 20 minuts més. Jo afegiria potser una mica d´aigua o de xerès, de suc dels cítrics extra a fi de tenir més salsa i poder-la reduïr, ja que queda molt més gustosa. De totes maneres el plat ens va agradar molt i el temps de cocció era ideal.

picantons

Deixa un comentari