Pilaf del mar Egeu (arròs amb pop i bledes)

Aquest plat es pot fer de moltes maneres, jo us explicaré com el vaig fer i com el tornaré a fer quan repeteixi, que ho faré. I al final us resumiré com ho plantegen a la recepta, opció que no descarto ni molts menys portar a la pràctica també un dia. En qualsevol cas, super recomanat.

Ingredients:

1 pop

300 grams d´arròs

1 kilo de bledes

1 manat de ceba tendra

1 tassa de crema de llet

Brou de pollastre (versió llibre una tassa, versió meva un litre)

2 cullerades de vi blanc

oli extra verge

sal, pebre

parmesà ratllat (opcional)

Comencem bullint el pop. L´espantem tres vegades (cada vegada que l´aigua bull es retira, i així successivament) i tot seguit el deixem coure a foc mitjà uns tres quarts d´hora. Mentrestant fem un sofregit amb la ceba, mullem amb el vi, hi afegim l´arròs, el torrem una miqueta i mullem amb el brou. A mitja cocció, deu minuts més tard, hi afegim les bledes tallades, les incorporem bé i ja al final de tot hi posem el pop tallat. Salpebrem i servim.

Al llibre ho fan diferent: Deixen l´arròs en remull amb aigua durant mitja hora. Saltegen les bledes tallades just després de sofregir la cebs i ho deixen coure deu minuts (aquest darrer pas, deixar coure les bledes, no és en cap cas necessari). Tot seguit incorporen l´arròs, el pop i només dues tasses de brou de pollastre, 40 cl. Tapen i deixen coure deu minuts. A continuació hi afegeixen la crema de llet, pebre i que cogui cinc minuts més. I llavors retiren la cassola del foc, la tapen amb paper de plata i que reposi 15 minuts (no sé si s´ho mengen tebi…).

En fi, a la meva manera estava boníssim, però no dubto que ha de ser interessant fer-ho a la seva.

IMG_5354

Deixa un comentari