Pintada en dues coccions amb polenta

Excel.lent plat, de primera, però amb el petit “inconvenient” que us estareu unes quantes hores a la cuina, entre tres i quatre si ho feu amb paciència i delicadesa. Dir-vos que si no trobeu pintada, o preferiu fer-ho amb pollastre, cap problema, avanti, de fet jo he de mirar de fer-ho amb pollastre ja que amb tota seguretat m´hi estaré menys estona, ja que requereix menys cocció que la pintada.

Ingredients:

1 pintada

Unes quantes pastanagues, si són “babys” millor

Per a la polenta: 50 gr de polenta express, 200 ml de brou de pollastre, 100 ml de llet, 20 gr de mantega, 12 gr de parmesà ratllat, sal i nou moscada. I 1 ou i pa ratllat per arrabossar-la.

Per a la cocció de les cuixes de pintada: oli d´oliva, 100 gr de ceba i pastanaga, 1 dent d´all, 1 branca de farigola, 25 ml de vi ranci, brou de pollastre

Per al suc de pintada: la carcassa i els ossos de la pintada, 150 gr de ceba i pastanaga, 2 dents d´all, 1 branca de farigola, 1 fulla de llorer, vi blanc, brou de pollastre, tomàquet concentrat

 

Comencem daurant les cuixes de pintada, lligades (i desossades, clar). Afegim la ceba, la pastanaga i seguim daurant. Torn de l´all i la farigola, i una cullerada de tomàquet concentrat. Mullem amb el vi ranci i quan s´hagi evaporat l´alcohol ho fem amb el brou de pollastre, a cobrir. Deixem coure a foc més aviat lent, tapat, durant aprox una hora i mitja. Si ens quedem sense brou n´afegim més. Quan les cuixes estiguin ben cuites colarem el suc que en quedi, treurem l´excés de greix i la reduirem. Reservem les cuixes.

Ara (és un dir, de fet tan bon punt mullem amb el brou les cuixes ja ens hi hem de posar) anem  pel “suc” de pintada. Daurem primer els ossos i la carcassa, afegim la ceba, la pastanaga i els alls i seguim daurant. Tot seguit les herbes i el tomàquet concentrat. Mullem amb un vas de vi blanc i quan s´hagi evaporat quasi tot el líquid mullem de nou ara amb el brou de pollastre a cobrir. Deixem coure, destapat, una hora aprox, i anem afegint brou quan ens en quedem sense. Repetir dues vegades l´operació, colar, desengrassar i reduir a textura de salsa.

Per coure les pastanagues les daurem lleugerament amb mantega i les fem amb brou de pollastre a foc lent. Podeu utilitzar altres verdures i hortalises, com per exemple carxofes

Per a la polenta bullim el brou amb la llet, la sal i la mantega. Afegim la polenta i ho anem removent a foc lent durant uns deu minuts. Afegim el parmesà i la nou moscada, ho treiem del cassó i ho estirem en un plat pintat amb oli. Ho filmem i ho reservem a la nevera.

Per anar a emplatar regenerem (escalfem) les cuixes amb la salsa de la seva cocció, fem els pits a la planxa i tallem la polenta a (més o menys) petits rectangles i l´arrabossem amb ou i pa ratllat, per després fregir-la. Boníssim és poc, de primera!

IMG_6374

Deixa un comentari