“Platillo” Cerdà

Els “platillos” no són altra cosa que guisats boníssims i que segurament tenen un “plus” si són fets amb bestiar de la Cerdanya, especialment aquest plat, que per alguna cosa es diu “cerdà”. I més fàcil no pot ser, ho asseguro!.

Ingredients (4 px):

una espatlla de xai

2 cebes

4 tomàquets madurs

una branca de julivert

oli/llard

1 got de vi blanc

1 canó de canyella

3 claus

sal i pebre

unes quantes llesques de pa fregit/torrat

Es tracta de posar tots els ingredients (menys el vi)  en cru en una cassola  tapada durant mitja horeta. Les cebes i els tomàquets tallats a octaus. Passada aquesta mitja horeta ho mullem amb el vi i deixem reduïr més o menys a la meitat. Vaja, deixem reduïr uns deu minuts màxim. Passats aquests minuts mullem de nou però amb aigua, una mica, no cal que cobreixi ni de bon tros. Al llibre diu que la quantitat d´aigua són dues o tres “llosades”, però encara no he pogut aclarir al 100% si això correspon a dues o tres “cullerades” o, com sembla que és, a dos o tres “cassons”, vaja, entenc que a dos o tres cullerots, dels de servir la sopa…crec, vaja. En fi, que tirem l´aigua, tapem i deixem coure una llarga estona, més d´una hora o fins i tot dues, enretirem la carn i ho colem tot passant-ho pel xinès. Amb el que en surti, que no està gens malament, tornem a posar el xai a la cassola i el mullem amb la salsa, deixant que faci la “xup xup” una estoneta més. Quan veieu que la salsa ha reduït una miqueta més estarà llest. Ho serviu acompanyat d´unes llesques de pa fregit o, si ho preferiu (com jo), torrat. Boníssim es poc…

Deixa un comentari