pollogorgon2

Pollastre amb gorgonzola

Al llibre de “El comidista” la trobem a l´apartat “comida heavy metal”…en fi, coses de l´autor…però sí és veritat que per exemple millor fer aquest boníssim plat per dinar que x sopar, això descarat!

Ingredients (4 px):

4 cuixes desossades

200 gr de formatge gorgonzola

fulles de salvia a gust del consumidor

100 ml de vi blanc sec (poden ser 150…)

100 ml de suc de taronja (aprox)

2 dents d´all

1 cullerada de pebre vermell dolç i una de picant

sal i pebre

Primer farcirem les cuixes de pollastre que us han de desossar a la vostra parada del mercat…bàsic…les posem en un marbre amb la part de la pell per sota i al mig hi posem, prèviament salpebrades, el formatge i les fulles de salvia (la resta de fulles, que us en sobraran segur, les podeu congelar per petits paquets).

Cargolem les cuixes, moment delicat, je je, i les tanquem amb escuradents. Les untem amb la barreja dels pebres vermells , les posem en una safata i hi tirem la barreja de vi blanc i suc de taronja juntament amb els alls laminats. Posem al forn, calentat ja a 180 graus, la safata durant 15 minuts, i després el baixem a 160 i ho deixem coure entre 20 i 30 minuts més, depenent de la mida de les cuixes. Jo crec que en total van estar-s´hi 35 minuts, mida mitjana tirant a gran.

Rservar les cuixes tapant-les amb paper de plata fora ja del forn i posar tot el suc de la cocció (als líquids se´ls hi haurà afegit part del formatge…) en un cassó. Portar-ho a ebullició i deixar-ho coure uns minuts fins que veieu que la salsa està lligada. Val la pena aquest darrer pas ja que la salsa quedarà mooolt més bona.

Un super plat per als amants del formatge i del pollastre. Molt recomanable!

Deixa un comentari