batzoki2

Pollastre batzoki

Una bona recepta de pollastre que adquireix el seu to definitiu quan al final de tot afegeixes al guisat un rovell d´ou diluti amb brou de la pròpia cocció. La futura salsa agafa una textura molt diferent del que tu esperaves però que justifica el fet d´utilitzar-lo. També és cert que si algú té alguna reticiència a utilitzar-la és pot fer sense afegir-hi el rovell i estic segur que el plat quedarà boníssim. I bé, repassant els ingredients acabo de veure que a la recepta diu que el rovell d´ou sigui ja cuit, així que el meu resultat final no té molt a veure amb el de la recepta original. Un altre detall és que respecte a la recepta original jo he afegit la carn de les nyores just després del tomàquet i ha fet la xup xup tota l´estona amb la resta d´ingredients, i no poc abans del final com (crec) indica la recepta.

Ingredients:

Un pollastre tallat a trossos petits

Un parell de tomàquets madurs

una ceba gran

2 llesques de pa

100 ml de vi ranci

300 ml de brou de pollastre

3 nyores

1 rovell

1 gra d´all

2 bitxos

1 branca de julivert

oli, sal, pebre

En una cassola de ferro colat enrossirem els trossos de pollastre i els reservarem. Al mateix oli fem primer un sofregit de ceba i all per afegir-hi poc després les llesques de pa (molla), el bitxo i finalment  el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors. Deixem concentrar una mica, afegim la carn de les nyores i ho mullem primer amb el vi ranci (deixant que s´evapori l´alcohol un parell de minuts) i tot seguit amb el brou de pollastre. Recuperem els trossos de pollastre i els posem a la cassola, remenem bé i deixem coure a foc lent durant tres quarts d´hora amb una branca de julivert.

batzoki1

Quan quedin poc menys de cinc minuts hi tireu el rovell d´ou (cru o cuit…com vulgueu!) i pocs minuts després enretireu els trossos de pollastre de la cassola i coleu tota la salsa, passant-la pel colador xinès. Torneu a posar els trossos de pollastre a la cassola, tireu la salsa colada per sobre i deixeu coure un parell de minuts. Boníssim!

batzoki2

Deixa un comentari