Pollastre farcit a l´andalusa

Una sorpresa. M´estrenava en la tasca de farcir un pollastre, de fer un pollastre sencer al forn (fins fa 4 dies el nostre forn era petit petit petiiiiiiiiit), i aquesta recepta semblava assumible. Vaig ser fidel al que deia la recepta, com quasibé sempre en aquest receptari,  i el resultat no podia ser més satisfactori.

Ingredients (4 px):

1 pollastre (tallat a quarts)

1/2 kilo de pomes

150 gr. de pernil dolç (o pernil salat com de fet diu la recepta original)

2 vasos de vi ranci

1/3 de vas (de vi) d´anis…o anís estrellat molt picat al morter

llard

1 ceba gran

40 gr. de pinyons

1 cullerada sopera de julivert picat

1 clau, sal i pebre

Comencem per fer el farcit. Pelem i tallem les pomes a daus petits i les posem a coure amb oli en una paella. Hi incorporem el pernil dolç, tallat gruixut i a daus, els pinyons, el julivert, el clau, la sal, el pebre i en el meu cas concret l´anis estrellat picat molt fi amb el morter. Tapar-ho i que es vagi fent a foc lent durant una mitja horeta, havent-hi posat també un vas de vi ranci.

Passada mitja hora es farceix el pollastre i per tancar-lo podeu optar per cosir-lo o per posar un o dos escuradents grans i un quart de poma, com si fos un tap. Unteu el pollastre amb el llard i poseu-lo en una safata per anar al forn, envolteu-lo de la ceba tallada a trosso mitjans i llestos, una hora a foc mitjà dins del forn. A mitja cocció hi afegiu un altre vas de vi ranci.

Una vegada fet el talleu a quarts o a octaus i el serviu acompanyat del farcit i de la salsa que ha anat sorgint a partir de rostir el pollastre.

Mega bo, ens va agradar molt a tots…i tenia els sogres a dinar!

Deixa un comentari