pollastre tandoori

Recepta clàssica de la cuina indú, ja present en algún altre receptari d´aquest blog, té múltiples aplicacions tot i tenir un denominador comú difícil d´aplicar a casa nostra: la cocció en un forn “tandoori”! Un marinat imprescindible i un color vermellós són altre trets identitaris d´un senzill i saborós plat asiàtic.

Ingredients:

4 cuixes de pollastre (poden ser altres parts, és tipic que sigui pit, però així us quedarà més tendre)

marinada: 1 iogurt grec, suc de llimona, 2 cullerades de gingebre i all xafats (fresc), 1 cullerada de garam masala (barreja d´espècies indús), 1 culleradeta de xili en pols, 1 cullerada de pebre vermell dolç, 2 cullerades d´oli d´oliva)

 

Tan senzill com fer unes insicions al pollastre a fi que hi entri millor una marinada que haureu barrejat bé abans d´embadurnar el pollastre i deixar-lo a la nevera, tapat, entre quatre i sis hores. Escalfem el forn a 250 graus, netegem el pollastre i el posem a coure en una safata lleugerament pintada amb oli. Estarà llest uns 25 minuts més tard, i convé girar les peces a mitja cocció. Ho podeu acompanyar amb alguna verdura al vapor com per exemple bròquil.

IMG_9637

Deixa un comentari