Pollastre Tikka Masala

Primera de les quatre maneres de cuinar pollastre que ens van ensenyar al darrer dia del curset. Aquí però vaig publicant les receptes a mesura que les poso en pràctica, i aquesta em va semblar la més atractiva i diferent respecte al que jo he fet fins ara. Vaig optar per utilitzar cuixa en comptes de pit per evitar que quedés massa sec, i també vaig duplicar les quantitats d´ingredients presents a la salsa…amb un petit problema, que afortunadament només va ser petit: picava (potser) un xic més del compte…però va triomfar molt, i estava francament bo!

Ingredients (4 px):

2 cuixes

gingebre ratllat (un trosset)

1 gra d´all

1 culleradeta de bitxo mòlt

1 culleradeta de cúrcuma

sal

1 Iogurt natural

1 culleradeta de cilantre picat

Triturem primer tots els ingredients (excepte el pollastre!) del maridatge i ho barregem amb les cuixes tallades a daus, deixant-ho reposar durant un mínim de dues hores. Passat aquest temps ho posarem en una safata per anar al forn (que podria ser el lloc on ho hem deixat maridar…) i ho courem a 180 graus durant uns 20 minuts, 15 si utilitzem pit (o potser un xic menys i tot), posant-hi millor paper d´alumini a sota  untat amb oli. De tant en tant obrirem el forn i remourem el pollastre amb la salsa. Per acompanyar podem servir-ho amb una mica de ceba tallada, enciam “lollo rosso” i “lollo verd” amb uns grills de llima (com a l´escola de cuina) o acompanyat d´un arròs basmati cuit amb cardamomo verd com vaig fer jo i que va ser molt important per contrarrestar el picant del pollastre. Repetirem!

Deixa un comentari