poppatatesxoco

Pops amb patates i xocolata

Pensada per a fer-la amb pops petits però no popets….guanya molt feta el dia anterior, de fet quasi diria que és “obligat” cuinar-la un dia abans de menjar-se-la!

Ingredients (6 px):

1 kilo 200 grams de pops més aviat petits

1 kilo 200 grams de patates

2 cebes

6 tomàquets madurs

4 grans d´all

1 fulla de llorer

1 branqueta de farigola

1 peça de xocolata d´uns 40 grams

2 gots d´anís sec

uns brins de safrà

40 grams d´ametlles torrades

sa, pebre, oli d´oliva

Rentem els pops i els posem en aigua freda fins que arranquin el bull. Posem en una cassola de terrissa (idealment…) els alls, els fregim i els retirem. Afegim la ceba ben fina i quan comenci a enrossir hi afegim els pops, fent-los coure breument. Tirem la farigola, el llorer, les patates pelades i tallades i el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a trossos. Tres minuts més tard hi afegim l´anís, ho salpebrem, tapem l´olla i deixem fer la xup xup. Una estona més tard hi tirem la picada feta amb els alls fregits, la xocolata, el safrà i les ametlles ajudant-nos d´una mica d´aigua. Tapem una altra vegada i acabem la cocció. Quanta estona? A ull, fins que veieu que les patates son cuites i el pop tovet…

Espectacular! (i si hi mengeu l´endemà encara millor)

Deixa un comentari