Presa de porc amb meló cantalup

La recepta diu que ho feu a la brasa, però bé, no tothom en té. La presa és una part del porc força bona, al costat de més famós “secret” i que podeu comprar filetejada o sencera. La recepta parla de fer-la sencera però jo la vaig comprar filetejada…

Ingredients

1 presa de porc ibèric d´uns 700 gr

1/2 meló cantalup

400 ml de brou reduït de carn

100 gr de sucre

40 gr de barreja de pebres

30 gr de vinagre cabernet sauvignon (o d´un bon vi negre)

20 gr de mantega

 

Si ho feu a la brasa, doncs feu la peça sencera. El temps concret no el controlo, ha de quedar al punt, rosadeta. Si ho feu al forn marqueu-la primer a la paella per tots els costats i la acabeu al forn, uns 25 minuts, a 180 graus. El meló el fareu a talls a la mateixa brasa o paella. La salsa posareu primer el sucre al foc amb unes gotes d´aigua. Quan es comenci a desfer hi tireu la barreja de pebres (en gra) i el vinagre, per acabar mullant-ho amb el brou i deixant que es redueixi fins a adquirir consistència de salsa. Ah, i el porc, en la mesura del possible, molt millor ibèric.

IMG_0412

Deixa un comentari