“quiche lorraine”

Ho confesso: he pecat. Aquest matí no tenía temps de fer la massa; bé, no tenia temps de fer-la ben feta i també em feia una mica de mandra. A més a més havíem de sortir no gaire tard amb la “quiche” llesta i…sí, no he fet la massa. Ahir ja n´havia comprat una de pre-cuinada i he de confessar que queda molt bé, fins i tot et fa replantejar la utilitat de fer-la tu mateix. La resposta és obvia: auto-satisfacció. I bé, que en el fons és més bona, tot i que la linea entre una i l´altra és molt fina.

Parlem doncs de la “quiche” partint de la base que la massa és pre-cuinada. La posem al motllo, la punxem lleugerament i al forn uns 20 minuts, 180 graus. Mentrestant batem 4 ous i hi afegim uns 200 ml de crema de llet i la mateixa quantitat de llet, formatge ratllat i el bacon saltejat, uns 100 grams de bacon i 50 de formatge (emmental millor). També hi posem uns 50 grams de gruyere tallat, perdó, els talls els posem al fons de la “quiche” desprès dels primers 20 minuts en que la massa ha estat al forn. Total, que aboquem aquesta barreja al motllo i es cou a 200 graus durant quinze minuts, i desprès ho teniu a uns 160 durant 25 minuts més. Ho punxeu per comprovar que ja està cuit i llestos, a menjar. Molt bo, la textura i la cocció m´han agradat més que la de porros, probablement perquè aquella la vam fer el dia abans.

1 thought on ““quiche lorraine””

Deixa un comentari