rapcatalana

Rap a la catalana

Molt semblant a la recepta del “rap a la marinera” però amb un parell de diferències: aquí trobem patata i pebrot escalibat en comptes de cloïsses i musclus…ei, no és el mateix!! D´entrada podem inclinar-nos cap a les cloïsses però mai s´ha de subestimar un guisat amb salsa de peix i patates…boníssim…

Ingredients (4 px)

entre 8 i 12 talls de rap

2 patates mitjanes

1 pebrot escalivat

farina

brou de peix

L´execució de la recepta és molt simple: cal salpebrar els trossos de rap, marcar-los a la cassola i reservar-los. Per fer la salsa marinera (si ja tenim el brou de peix fet…) tan senzill com fer bullir una estoneta brou amb farina, evitant la formació de grumolls (vital remenar-ho amb unes “varilles”) i quan tingui una bona textura fer-hi coure una estona les patates tallades a daus i finalment afegir-hi el peix, tot deixant que el conjunt faci xup-xup uns quinze minuts aprox. Jo ja tenia no el brou sinó la salsa feta, vaja, era un “resto” del suquillo que va quedar de la caldereta de peix, plat que us vaig presentar no fa gaire. Va resultar vital. El que vaig fer va ser enrossir primer les patates a la cassola on havia fet el rap i desprès coure-les una estona amb la salsa que tenia (era força consistent perquè no era només el brou de peix, allà hi havia força peix desintegrat també!) per finalment afegir-hi el rap i, un parell de minuts de res abans d´acabar, les tires de pebrot, fent-ne un plat deliciós. Val molt la pena guardar sempre les restes de brou que us quedin d´altres plats o coccions, us salvaran la pell moltes vegades!

rapcatalana

Deixa un comentari