Rap amb salsa de cava i flam d´espinacs

Una excel.lent recepta que podeu aplicar a molts altres peixos com el turbot, el llenguado o fins i tot la orada.

Ingredients:

2 cues de rap

800 ml de brou de peix

1 ampolla de cava

llorer, farigola

2 escalonies

mantega

farina

400 gr d´espinacs congelats aprox

1 pot de crema de llet

2 ous

40 gr de panses de corint

40 gr de formatge tipus parmesà

sal, pebre, sucre

Començarem preparant la salsa: barrejar el brou de peix amb el cava i les herbes aromàtiques i coure-ho quinze minuts. En separem una quarta part per reduir-la i obtenir la salsa i la resta l´utilitzarem per cuinar el rap, que prèviament haurem salpebrat, enfarinat i fregit lleugerament.

Abans però de posar a reduir la barreja de brou de peix amb cava aromatitzat potxarem una escalona i quan estigui al seu punt mullarem amb una mica de cava que haviem guardat per finalment posar-hi la barreja que teniem guardada per a la salsa. Deixem reduir fins adquirir consistència de salsa (demi-glace), colar i reservar-ho.

El rap ha de coure a foc lent, tapat, amb la barreja de brou de peix amb cava durant deu minuts, deixeu-ho millor pel final.

Per fer el flam d´espinacs posem a bullir-los per descongelar-los. Una vegada fet els saltejarem i triturarem amb la crema de llet, els ous i el formatge. Ho posem a coure bé en recipients individuals (si els tenim) bé en un de gran amb les panses, al forn i en un bany maria a 180 graus durant tres quarts d´hora. Durant els darrers deus minuts de la cocció és quan heu de coure el rap i ja ho tindreu tot llest. Un plat bo de veritat!.

rapcava

Deixa un comentari